Havupuu-uutejuoman tarina

INTRODUCTION

blank

Karin Havupuu-uutejuoman tarinan juuret ovat syvällä suomalaisessa metsässä

Karin Havupuu-uutteen resepti ja ainutlaatuinen valmistustapa on peräisin 1960-luvulta, jolloin Kari Herttua kierteli ympäri Suomea keräämässä oppia eri kansanperinteiden osaajilta.


Hän kirjoitti talteen sukupolvilta toiselle siirtyneen muistiperinteen männyn kuoresta ja nilasta syntyvän juoman valmistamisesta.


Ensimmäiset havupuu-uutejuomat valmistettiin vuonna 1975 Kosken metsätilalla Siikaisissa Pohjois-Satakunnassa. Karin Havupuu-uutejuoman suosio lähti nopeasti nousemaan, kun juoman käyttäjät suosittelivat sitä eteenpäin.


Käyttäjien kokemuksiin saatiin vahvistusta 1990-luvulla, kun Karin Havupuu-uutejuoma pääsi mukaan useisiin yliopistotutkimuksiin, jotka osoittivat tuotteen terveyttä edistävät vaikutukset.


Voit tutustua muutamiin tutkimuksiin tarkemmin täällä.

Uusia tutkimuksia havupuu-uutteen terveysvaikutuksista on julkaistu myös myöhemmin: Viimeisin väitöstutkimus tehtiin vuonna 2015 Turun yliopistossa.


Vuonna 2003 Karin Havupuu-uutejuoma valittiin ensimmäistä kertaa Vuoden Luontaiselintarvikkeeksi ja valinta nosti tuotteen entistä laajemman yleisön tietoisuuteen.


Toistamiseen tämä sama valinta osui Karin Havupuu-uutejuoman kohdalle vuonna 2010. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun jo aiemmin palkittu tuote voitti kyseisen kunniamaininnan uudelleen.


Tähän päivään mennessä mikään muu tuote ei ole saanut samaa tunnustusta kahteen kertaan.


Karin Havupuu-uutejuoma sai luomusertifikaatin vuonna 2012. Tuote on periaatteessa aina täyttänyt luomutuotteen kriteerit, mutta nyt Karin Havupuu-uutejuoma on mukana luomuvalvonnan tarkassa seurannassa.

blank

”Olen käyttänyt Karin Havupuu-uutejuomaa jo monta vuotta. Alavatsan leikkaushaavan osa ei meinannut umpeutua. Pienempi ja suurempi paineside eivät auttaneet. Haava alkoi parantumaan, kun sain käyttää jälleen Havupuu-uutetta (syöpähoitojen jälkeen). Lääkäri ja sairaanhoitaja olivat ihmeissään haavan nopeasta paranemisesta. Nykyisin otan lasillisen aamulla tuoremehun sijaan.

-Arja (12.2.2020)

blank

”Meillä vuosia aknen ja sen lääkkeellisen hoidon kanssa paininut poika sai Karin havupuu-uutejuomasta avun, ja kasvojen iho voi nyt hyvin!”

-Mari (13.3.2020)

thin

Vastustuskyky

Elinvoima

Aineenvaihdunta

Lisäaineeton

Luonnollinen

Alkuperäinen


Ravintorengas Oy,

Kuusistontie 3, 29810 Siikainen

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

HAE JÄLLEENMYYJÄKSI

RAVINTORENGAS OY

Ravintorengas Oy on länsisuomalainen havupuu-uutteen valmistukseen erikoistunut yritys.


Ravintorenkaan tuotantolaitos sijaitsee Siikaisissa Kosken metsätilalla puhtaan suomalaisen maaseudun keskellä – syrjässä asutuskeskuksista, valtateistä ja raskaasta teollisuudesta.


Ravintorengas Oy on valmistanut Karin Havupuu-uutejuomaa samalla tilalla jo vuodesta 1975 lähtien.